locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Bela kuhinja sa crnim ručkama - pogledajte kako ih elegantno kombinovati!

Objavljeno: 2022-06-30 10:55:27
Kategorija: Blog

 

Lepota modernog kuhinjskog nameštaja je estetika mnogih različitih stilova, dezena i boja. Kuhinje sa belim frontovima i ormarićima su nedavno postale izuzetno popularne. Beli kuhinjski nameštaj je moderan i jednostavan, a u isto vreme može biti lep i elegantan. Odlično izgleda u modernim enterijerima, posebno kada mu se doda jak kontrast - postavljanjem, na primer, ručki nameštaja u crno.

 

Koliko su bele kuhinje privlačne?

 

Lep kuhinjski nameštaj u beloj boji postaje sve popularniji. Takav originalni nameštaj biće dobra ideja za velike i male kuhinje. Mala soba će sigurno imati koristi od belog nameštaja - bela je boja koja dobro reflektuje svetlost, čineći unutrašnjost svetlijom i većom.

Prilikom odabira belog kuhinjskog nameštaja koristi se mat ili sjajna završna obrada. Za one u modernom stilu koji karakteriše minimalistički enterijer, često se koriste sjajne površine, dok će se mat završiti verovatnije koristiti za klasičnije aranžmane.

Beli frontovi donose osveženje vašoj kuhinji i daju joj lep, prirodan izgled. Zbog jednostavnosti kombinovanja belog nameštaja sa drugim elementima sobe (mali kućni aparati, nameštaj za trpezariju), često se koriste u dizajnu enterijera. Oni su nesumnjivo zanimljiv izbor i dobro rešenje za prvu kupovinu prilikom samostalnog uređenja kuhinje.

Ako brinete za čistoću u kuhinji, koristite frontove obložene odgovarajućim materijalima - čišćenje će tada biti mnogo lakše i lakše ćete voditi računa o pravilnoj higijeni.

 

Zašto odabrati crne ručke za beli kuhinjski nameštaj

 

Kod kuhinjskih ormarića nije važna samo prednja strana - već i ručke nameštaja. Ovi mali dodaci za nameštaj su detalji koji u kombinaciji sa belom mogu značajno da promene izgled cele kuhinje, pa je vredno dobro razmisliti koje ručke odabrati za svoj nameštaj – kako za vrata ormarića, tako i za fioke.

Aranžmani u kojima je vidljiv jak kontrast postaju sve popularniji. Bez obzira da li je beli nameštaj klasičan ili moderan, ručke kuhinjskog nameštaja mogu biti u crnoj boji. Ovako odabrane ručke stvoriće jedinstven, moderan aranžman i sigurno će privući pažnju ukućana i gostiju.

Modeli izrađeni u crnoj boji mogu imati različite oblike i mogu biti izrađeni od različitih materijala. Odgovarajuća ručka će naglasiti lepotu kuhinje i svu estetiku ormarića. Treba imati na umu da su proizvodi takođe funkcionalni - olakšavaju otvaranje i zatvaranje ormara, zahvaljujući čemu je kuvanje mnogo udobnije. Odgovarajuće ručke za nameštaj će odgovarati i fiokama i ormarićima koji imaju vrata.

Kontrast se često koristi u najnovijim trendovima. Među proizvodima dostupnim na tržištu možete pronaći ne samo odgovarajući kuhinjski nameštaj, već i zanimljive dodatke u crno-beloj boji, što je odličan način da se naglasi lepota sobe.

 

 

Koji oblik ručki će odgovarati

 

Kontrastne boje za unutrašnju dekoraciju su jedinstvena i uvek dobra ideja. Koristi se za razni moderan nameštaj i stoga nije teško pronaći odgovarajuće elemente za takav dizajn. Ručke za nameštaj mogu imati različite oblike.

Crne ručke za nameštaj će izgledati dobro na beloj pozadini, ali treba da se uverite da su u obliku koji odgovara kuhinji. Mogu da budu prikladne ručke za nameštaj od nerđajućeg čelika ili male okrugle ručke. Ručke od nerđajućeg čelika su elementi dugog, ravnog oblika koji vam omogućavaju da lako otvorite kuhinjske ormariće.

Izbor pravih ručki za nameštaj zavisiće prvenstveno od toga koje kuhinjske ormariće izaberete. Ako je nameštaj od drveta, dobro je kombinovati ga sa drvenim ručkama. Metalne ili plastične ručke su idealni elementi za frontove od medijapana i obložene PVC folijom. Jednostavne, široke ručke za nameštaj su, pak, idealno rešenje za izuzetno ekonomičan po svom obliku minimalistički nameštaj, poput akrilnih frontova, koji nemaju dodatne dekoracije.

 

U kojim stilovima dizajna enterijera će takva kombinacija biti najbolja?

 

Crne duge ručke ili male okrugle ručke i beli kuhinjski nameštaj su jedinstvena kombinacija. Kako biste uklopili takve elemente svuda? Nažalost, nikako - gore navedeni aranžman neće odgovarati veoma tradicionalnoj, klasičnoj kuhinji. Međutim, takvo rešenje će dobro funkcionisati u modernim kuhinjama.

Lepota bele kuhinje posebno je impresivna u slučaju minimalističke kuhinje. U takvom enterijeru dobro je odlučiti se za postavljanje belog modernog nameštaja, na koji će biti pričvršćene crne ručke. Kontrast i istovremeno minimalizam oblika učiniće unutrašnjost zanimljivom i savršeno se uklopiti u moderne aranžmane.

Kontrastna kombinacija su aranžmani koji su takođe savršeni za enterijer u skandinavskom stilu. Međutim, zbog velike akumulacije bele boje, bolje je ne koristiti takva rešenja u industrijskom stilu. Više ukrašeni kuhinjski nameštaj sa ručkama različitih oblika je dobra opcija za kuhinju u klasičnom ili rustičnom stilu. Međutim, u ovoj situaciji treba razmisliti o odgovarajućim dodacima koji će oživeti previše tihu i prigušenu sobu.

 

Da li je moguće sami promeniti kuhinju?

 

Da li vam se sviđa ideja o snažnom kontrastu u kuhinji, ali vaš nameštaj ne ispunjava odgovarajuće zahteve? Zahvaljujući ponudi naše prodavnice, za nekoliko trenutaka moći ćete da promenite kuhinju!

Kontrastne kuhinje su kombinacija belih frontova i crnih ručki. Ako želite da takav kontrast zavlada u vašoj kući ili stanu, odlučite da zamenite ova dva elementa. Dobro je odlučiti se za frontove od MDF i PVC folije. Ovi elementi po atraktivnoj ceni dostupni su u mnogo različitih varijanti, zahvaljujući čemu je njihov izbor zaista širok.

Kupovina frontova nije sve, ali treba kupiti i odgovarajuće ručke. Zamena ručki nameštaja prvenstveno zahteva pravilno bušenje rupa za ručke - razmak između šrafova i oprez pri izvođenju radova su važni. Dršku nameštaja treba podesiti napred, birajući ili crne okrugle ručke ili jednostavne duguljaste ručke.

Zahvaljujući tako jednostavnoj zameni frontova i ručki, vaša kuhinja može dobiti novi karakter. Prelepi kuhinjski ormarići i atraktivne ručke za nameštaj, koje ćete kombinovati u kontrastnoj kombinaciji, sigurno će oduševiti i ukućane i goste. Istovremeno, oni će stvoriti ne samo atraktivan prostor, već i funkcionalan prostor.

 

Za više inspiracije posetite www.emmezeta.rs i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!