locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Evo nekoliko ideja kako urediti letnju dnevnu sobu u bašti

Objavljeno: 2022-06-28 14:30:41
Kategorija: Blog

 

Leto je stiglo, toplo i šareno. Vreme je za uživanje na otvorenom zajedno sa prijateljima i porodicom u prijatnom letnjem dnevnom boravku. Da bi vreme provedeno na svežem vazduhu bilo prijatno, potrebno je pogodno okruženje - savršeno uređena zona u dvorištu koja će leti zameniti kućni dnevni boravak.

Udobna letnja dnevna soba odmah iza prozora je san mnogih od nas. Da li želite da saznate koje elemente koristiti za stvaranje udobne zone za opuštanje i ukrašavanje unutrašnjosti dnevne sobe na otvorenom? Preporučujemo vam da pročitate članak. Naši stručnjaci su pripremili ideje za zanimljive aranžmane koji mogu biti inspiracija svakom od vas. Oni će vam reći kako udobno i jeftino urediti prostor za sedenje: balkon, terasu i baštu. Koji udoban baštenski nameštaj, galanterija i dodaci će se pokazati kao najbolji u ovoj ulozi?

 

Potpuna udobnost - savršena priprema za letnji dnevni boravak

 

Leti vreme može biti promenljivo. Bez obzira na vrućinu tokom dana, večeri mogu biti hladnije. Da biste stvorili idealno mesto za odmor za sve vremenske uslove, vredi investirati u suncobran, paviljon ili baštenski šator. Ovi jednostavni elementi male baštenske arhitekture ne samo da će ukrasiti unutrašnjost bašte, već će stvoriti i udobno utočište u kojem će odmor biti zadovoljstvo.

Kao alternativa velikim baštama, biće dostupna baštenska tenda ili elegantna nastrešnica. Takvu zaštitu od sunca, vetra i kiše možete da smestite na osamljenom mestu u bašti, a pre svega biće odlična osnova za nameštaj za odmor koji se nalazi letnjoj dnevnoj sobi.

 

Koristite prirodni pejzaž

 

U baštama gde ima puno drveća, prirodni suncobran može biti isprepleten granama drveća. A ako između njih dodatno okačite baštenske zavese, zaštitićete zonu za relaksaciju od jačih naleta vetra i učiniti vaš odmor okružen prirodom prijatnim.

 

 

Baštenski nameštaj u modernoj verziji

 

Teško je zamisliti udobnu letnju terasu, balkon ili baštu bez baštenskog nameštaja. Tržište nudi širok izbor elemenata koji su dizajnirani da pretvore baštu u prostor za odmor i opuštanje.

U narednoj sezoni vredi se odlučiti za nameštaj od drveta ili plastike kao što je veštački ratan. Ove vrste nameštaja grade prijatnu atmosferu letnjeg dnevnog boravka i pružaju izuzetno prijatan odmor.

 

Koji nameštaj vredi izabrati za savršenu dekoraciju balkona, terase i bašte?

 

Po našem mišljenju, svako treba da traži nameštaj koji odgovara njegovim potrebama i veličini bašte. Ne tražite dizajnerske komade koji će preplaviti i opteretiti zelenu zonu. Ponekad je manje više. Ovaj princip vredi se pridržavati prilikom uređenja bašte, ali i male terase ili balkona.

Apsolutna osnova baštenske dnevne sobe svakako će biti udobne baštenske fotelje ili baštenske stolice sa oblikovanim naslonom. Pored toga, sto od veštačkog ratana ili drveta, gde ćete organizovati "baštensku zabavu".

Za zahtevnije preporučujemo udobnu baštensku ugaonu garnituru sa mekim jastucima, rasklopivom baštenskom ležaljkom, viseće gnezdo fotelju, a za prostranu, spektakularnu baštu ergonomski set nameštaja koji vam omogućava da naglasite jedinstven karakter prostora.

 

Baštenski nameštaj u svakom stilu

 

Savremeni baštenski nameštaj karakteriše univerzalnost. Dakle, odabrani elementi savršeno će se uklopiti u dekor bašte uređen u boho, retro, modernom, glamuru, art deco ili skandinavskom stilu.

 

Pribor i dodaci za letnju dnevnu sobu

 

Udobna letnja dnevna soba, ne samo da čini baštenski nameštaj, već i dodatke koji ga savršeno dopunjuju. Prelepe male stvari treba koristiti svuda gde možete naglasiti stil i jedinstvenost bašte, znajući tačno šta određuje karakter enterijera.

Na primer, savremeni baštenski nameštaj treba da bude pokriven udobnim ćebetom ili ukrašen udobnim baštenskim jastucima. Toplo ćebe će vam omogućiti da uživate u prijatnom odmoru do kasno u noć. Fenjeri i sveće na terasi omogućiće gostima da se opuste i uživaju u zajedničkom vremenu, a zaštitu od komaraca obezbediće zaštitni sprej ili praktična mirisna sveća.

Zapamtite da su detalji ono što gradi ceo aranžman. U letnjoj dnevnoj sobi vredi imati nekoliko praktičnih sitnica koje će povećati udobnost odmora. Jedna važna napomena. Dekoracije ne moraju biti skupe i sofisticirane. Ovom sezonom dominiraju ručni radovi, pa ako možete sami da ih napravite, samo napred! Ručno rađeni pribor sigurno će biti jedinstven ukras. Postavite makrame, pletene korpe, vezene stolnjake i atmosferske svećnjake, pokrenite maštu i poigrajte se stilizacijama.

Obratite pažnju na zanimljive oblike, lepe završne detalje i zanimljive boje tekstila. Uklonite smeđe, bež i sive, iako bezbedne za leto, i stavite druge boje na njihovo mesto. Hrabri mogu posegnuti za neonom: bledozelenom, žutom i plavom, a manje hrabri kao što su crvena, narandžasta ili fuksija.

 

 

Neka se veče osvetli

 

U letnje večeri, kada se nastavlja porodična zabava, grane drveća treba da budu ukrašene fenjerima, lampama tipa pamučne kugle ili šarenim sijalicama koje su razvučene između grana. Zahvaljujući njima, šarene tačke svetlosti će plesati na travnjaku i baštenskim stazama. Ova jednostavna procedura učiniće da se bašta promeni do neprepoznatljivosti. Jedan od dodataka su u prenosivi fenjeri ili kerozinske lampe koje će naglasiti ovu magičnu atmosferu.

Izuzetno dekorativna je i sveća koja pluta po vodi. Mogu se postaviti u ribnjak ili fontanu, ili čak u baštenski bazen. U sjaju treperavog plamena sveće, površina vode će izgledati spektakularno i izuzetno atmosfersko. Osvetljenje bašte će takođe biti naglašeno solarnim lampama, koje uveče savršeno osvetljavaju baštenske staze i stvaraju romantično raspoloženje.

 

Sažeto

 

Leti se dnevna soba često menja sa baštom, pa pokušavate da organizujete zamenu za udoban dnevni boravak. Baštenski nameštaj, baštenske ljuljaške, viseće mreže i funkcionalni baštenski dodaci pomoći će da se stvori savršen letnji dnevni boravak i prostor koji će svi voleti. Do sada običnu zelenu zonu zamenjuju pravim carstvom opuštanja. Pravilno odabrani i ugrađeni, oni postaju ne samo mesto prijatnog odmora, već i neobična dekoracija bašte.

Podstičemo vas da kupujete u našem centru, u baštenskom odeljenju, gde možete pronaći udoban baštenski nameštaj od plastike, ratana, drveta i metala, kao i baštenski pribor koji će vam omogućiti da kreirate bajkoviti pejzaž u zelenom dvorištu, terasa, pa čak i mali balkon.

 

Za više inspiracije posetite www.emmezeta.rs i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!