locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Kako da kupatilo vašeg smeštaja ostavi hotelski dojam

Objavljeno: 2024-02-28 13:51:34
Kategorija: Blog

 

Pripremili smo nekoliko blogova na temu uređivanja smeštaja kako bi se vaš gost osećao kao da je u hotelu. Posetite naš web Emmezeta.rs i na stranici Opremi smeštaj pronađite savete kako da urediti svoj apartman prema budžetu koji vam odgovara.

Opšte je poznato da su apartmani finansijski pristupačniji od hotela. Ipak, gost i u apartmanu može da se oseća kao da je u hotelskom smeštaju. Donosimo nekoliko saveta o uređenju prostorija u smeštaju kojima ćete svoje goste ostaviti bez daha.

Ovoga puta, vodimo vas u pustolovinu uređenja kupatila prema hotelskim standardima.

Za razliku od ostalih prostorija, kupatilo nije baš jednostavno preurediti i osvežiti, tako da zadatku uređivanja treba pristupiti sa oprezom. Kupatilo zahteva uvek dobro stanje, visoku estetiku i funkcionalna rešenja koja će služiti godinama. Kupatilo je veliki izazov - ipak uređujemo za goste kojima treba ispuniti očekvanja, a ne za svoj gušt.

 

 

Uređenje kupatila

Prilikom uređivanja kupatila najbolje se odlučiti na jednostavnost, odnosno, birati univerzalne elemente bezvremenskog trenda. Naravno, nije moguće udovoljiti baš svakom gostu jer se ukusi razlikuju. Minimalizam je stil za koji je najbolje da se odlučite jer će se – većinom - svideti gostima.

Odaberite jednostavne i jednobojne pločice glatke površine. Da razbijete monotoniju, slobodno se poigrajte i nekim suptilnim teksturama. Osim estetike, oni doprinose funkcionalnosti - prljavština koja neizbežno nastaje biće manje vidljiva.

Želite li da unesete malo topline u prostoriju, dobrodošli su drveni elementi kao što su: drvo ispod umivaonika ili kućište kade izrađeno od drveta. Drvo je samo po sebi uvek moderno i lepo se uklapa sa univerzalnim bojama pločica.

Kada razmišljamo o izboru kupatilske opreme, držite se one koja je laka za održavanje. Ako se dvoumite oko kade ili tuša, svakako predlažemo tuš kabine. Većina ljudi preferira tuširanje umesto kupanja. Osim toga, reč je o apartmanima, za koje gosti nikada nisu do kraja sigurni u higijenu i čistoću. WC šolja bi trebala da bude konzolna kako biste pod mogli lakše oprati, vodokotolić ugradni jer na taj način ne skuplja prljavštinu, a to je ujedno vizualno elegantnije i lepše rešenje. Uvek je najbolje odabrati modele sanitarija u čijim delovima se neće zadržavati voda i stvarati kamenac. Umivaonik je element koji uz praktičnost može uneti i atraktivnost, a slavina koja će biti postavljena na isti mora imati odgovarajući mlaz vode. Važno je da voda ne prska. Iznad umivaonika ne zaboravite postaviti ogledalo.

Kupatilo upotpunite detaljima poput zelenih biljaka, keramičkim ili staklenim posudicama za sapun, čašom za četkice za zube iz istog seta. Slike i vaze sve su češći detalji u kupaonicama pa ih slobodno iskoristite. Osmislite prostor za peškire i složite ih na kreativan, zanimljiv način.

 

 

Saveti prilikom opremanja kupatila

 ∙ Peškiri moraju biti beli, ne u bojama jer govorimo o hotelskom standardu. To kod gosta stvara osećaj čistoće, kreira doživljaj višeg kvaliteta, a vama je lakše za održavanje.

 ∙ Peškiri ne smeju da budu stari, tanki i isprani jer dolaze u kontak sa kožom i gosti su na njih posebno osetljivi – kvalitetan peškir direktno povećava ocenu koju gost daje smeštaju.

 ∙ U kupatilu ne sme da bude već korišćeni sapun, šampon, sredstava za čišćenje. Prema hotelskom standardu, u obzir dolaze samo sapuni i šamponi u malim pakovanjima. Logično je da  gosti ne vole koristiti, na primer, šampon u velikom pakiranju koji je već netko držao u ruci.

 ∙ Od ostalih kupatilskih dodataka osigurajte peškir za noge, kantu za smeće, korpu za prljave peškire i rezervni toalet papir.

 ∙ Nešto što se vrlo retko može pronaći, a gostu puno znači, jesu kvalitetan ogrtač i fen za kosu.

 ∙ Ne zaboravite i na nezaobilazne mirisne detalje koji će uneti osveženje u vaš prostor.

 

Na koji god stil se odlučili, zapamtite, higijena i čistoća su najbitnije. Nemoguće je ugoditi svačijem ukusu, ali na urednost i čistoću gost neće ostati ravnodušan. Takvi smeštaji zasigurno će ostvariti izvrsne ocene.

 

Za više inspiracija posjetite www.emmezeta.rs i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!