locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Novogodišnje veče kod kuće

Objavljeno: 2020-12-21 10:33:58
Kategorija: Blog

Najveći globalni praznik na svetu, koji proslavlja većina planete, po Gregorijanskom kalendaru 31. decembar označava kraj jedne godine. Godina koja je bila izazovna, bacila nas je u razmišljanje i otvorila neke nove horizonte i perspektive.

 

Tradicionalna novogodišnja okupljanja, performansi, praznična sela, Ulice otvorenog srca ove godine će izostati. Trenutno je najbitnije da svi budemo zdravi, ali to ne znači da Novu godinu kao takvu ne treba proslaviti kod kuće sa najmilijima. Poenta praznika nije u žurkanju i dobrom provodu, nego u zajedništvu, porodici na jednom mestu, vreme kada mislimo na druge i delimo poklone.

 

Kako će proslava Nove godine ovog puta biti drugačija nego inače evo par ideja kako da napravite zabavu sa ukućanima kod kuće!

Novogodišnji look

 

Ovu praksu treba održati i ove godine pod okriljem svog doma. Za dobar novogodišnji ambijent potrebna je jelka! Dom okićen novogodišnjim ukrasima, a atmosfera podgrejana mnoštvom lampica! Neka cela porodica učestvuje da zajedničkim snagama dom zablista pun radosti i svetlosti.

 

Iako ostajete kod kuće to ne znači da Nova godina treba da se dočeka u pidžami! Sredite se! Dame će se rado našminkati, kao da izlaze u grad. Emmezeta ima i interesantan predlog, da malo začinimo događaj.

 

U Latinskoj Americi na donji veš se posebno misli za Novu godinu. Ukoliko obučeš crveni – imaćeš puno ljubavi sledeće godine, žuti donosi sreću, a beli bezbrižnost i mir. Pa razmisli koji šta ti je najpotrebnije i obuci se u skladu sa tim! A za novogodišnji doček nateraj sve u kući da obuku beu garderobu! Hajde da se ugledamo na Brazilce, jer je tamo bela obavezna i donosi sreću!

 

Najmilije iznenadite poklonima za negu za nju i za njega. Umesto do frizera postanite sam svoj kućni majstor novih frizura pomoću stajlera za kosu. Uz nekoliko vežbi, shvatićete koliko je to lako.

Porodična večera

 

Za one vrsne domaćice ovo neće biti težak zadatak. Ali zašto ne bismo dočekali Novu godnu punog stomaka za trpezom uz pesmu. Dobra hrana popravlja raspoloženje. Pripremite omiljeno jelo ukućana uz moćan dezert uz malu zanimljivost za kraj.

 

Nakon dezerta svakom ukućanu poslužite tačno 12 zrna grožđa. Ovo je tradicija u Španiji! Tačno u ponoć u 12h, dok sat otkucava grožđe mora da se pojede. Sva zrna prate period od 12 meseci i donose sreću za sledeću godinu.

 

Posle toga sledi zdravica uz omiljeno piće za sve ono što ste propustili u ovoj, a želite da ostvarite u sledećoj godini. I na kraju pokloni kojima ćete iznenaditi najbliže! Nakon uživanja u dobroj večeri, njoj poklonite omiljenu sitnicu za nove kulinarske podvige, a njemu poklonite stvar uz koju će postati pravi hedonista.

Pozovi najdraže prijatelje uz priču do kasno u noć

 

Ako niste u istoj prostoriji to ne znači da ne možete da se gledate i budete zajedno. Pripremite svoje omiljeno piće pozovite prijatelje na grupni video poziv i ćaskajte uz pijuckanje pića. Napravi karaoke, pa neka naizmenično svako pušta pesmu i peva. Povežite bluetooth zvučnike sa telefonima i neka se glasniji nadmeću. Birajte koja pesma je bolja! Malo takmičarskog duha nije na odmet.

 

A za sve gadgete koji nedostaju tvojim prijateljima, eto prilika za poklon da njoj i njemu proširite kolekciju tehnoloških smicalica.

 

U 12 nagovori prijatelje da svi kao u Holadniji se popnu na stolicu i na jednoj nozi sačekaju ponoć. Tako zajedno oterajte zle duhove i donesite sreću sledeće godine.

 

I taman kada se posle novogodišnje noći probudite sledi ono najslađe...

 

Najmlađi se ovome najviše raduju, ali vole i najstariji poklone. Pa njima niko ne može da odoli. Zar nije predobar osećaj kada se ujuturu probudiš, otrčiš do jelke, a ispod te čeka poklon! Mnoštvo je izbora poklona za nju, za njega, za klince. Najbitnije je izabrati onaj koji će im se svideti najviše.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!