locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Radni kutak za sve uzraste

Objavljeno: 2023-08-31 13:28:01
Kategorija: Blog

Bliži se septembar, a za mnoge to znači početak nove školske godine i novi start. Svima je vžano upravo školsko doba, kada stasavamo kao ljudi, kada se kreativno razvijamo i orijentišemo ka budućim profesijama. Neophodno je da radni kutak bude uređen tako da bude inspiracija, da bude prijatan i da ima detalja koji će ga činiti zanimljivijim. Važno je spojiti  kvalitet i estetiku, udobnost i funkcionalnost, što nije nimalo lako, ali u Emmezeti na sve mislimo. Želimo da vam predstavimo par ideja, kako možete da organizujete radni prostor, a koji će vam dati veću motivaciju da budete još vredniji ove godine.  Aktuelnu ponudu za opremanje radnog kutka možete da vidite ovde.

Povratak u školske klupe – fokus na bojama

Školarci se uveliko pripremaju za početak škole, sveske, olovke, bojice i rančevi su spremni, a šta je sa kutkom za učenje? Prilikom odabira radnog prostora za svoje najmilije treba uzimati da su boje vrlo bitne i da igraju važnu ulogu u razvijanju kreativnosti kod dece. Ove sezone akcenat je na pastelnim bojama, koje oplemenjuju prostor odeđenom dozom mirnoće, koja je neophodna za fokusiranje na učenje. Detalji su takođe vrlo bitni, tako na primer odabir lampe u zanimljivoj pastelnoj boji može biti odličan izbor koji se lako može iskombinovati sa bojom radne stolice. Budi te slobodni te radni sto možete izabrati u drugoj boji i izdvojiti ga od ostatka prostora, a detalje kombinujte u tonovima radnog stola, to će dati određeni šik prostoru. Prostor za učenje možete učiniti mnogo zanimljivijim deci i prijatnijim za boravak ukoliko ga opremite dekoracijom sa motivima životinja.

Srednja škola –  fokus na trendu

Srednjoškolci su vrlo istraživački nastrojeni, prate trendove, žele da budu odrasli, ali zapravo nisu, stoga je veliki izazov opremiti za njih kutak, a da im se dopadne. Savet je fokusirati se na belu boju nameštaja, koja se lako može uklapati sa drugim bojama i ostatkom sobe u kojoj se nalazi kutak za učenje. Bela boja je uvek in i trendi, daje određenu dozu ozbiljnosti, a takođe pozitivno utiče na odmaranje, koje će biti svakako neophodno. Savet kod odabira radnog stola je obrati pažnju na veličinu, jer će se  na njemu pored knjiga naći laptop, tablet ili monitor računara. Radni sto sa dodatnim pregradama, će izgledati modernije, a pregrade mogu služiti kao prostor za držanje knjiga. Radna stolica treba da bude visokog kvaliteta jer osim što se više uči, dosta vremena se provodi i na internetu, stoga se znatno duže provodi u sedećem položaju. Poželjno je da se u prostoru nađu police na kojima bi se mogle naći interesantni detalji koji će prostor učiniti atraktivnijim ali ne preterivati sa raznolikošću boja.

Studentsko doba – fokus na funkcionalnosti

Studenski život se povezuje sa dosta učenja i sa skučenim prostorom.  Urediti radni prostor koji ima sve neophodno za studenta je stvar kreativnosti i dobre ideje. Fokus treba biti na funkcionalnosti, tako na primer u odabiru radnog stola odlično rešenje je klizni element na točkiće koji se izvlači po potrebi i povećava radnu površinu. Police koje imaju fioke, a koje mogu da se naslone na radni sto da čine jednu kompoziciju, značajno štede na prostoru. Pogodne su za odlaganje knjiga, a prostoru daju nesvakidašnju dimenziju. Ukoliko nema dovoljno svetlosti u prostoru , stone lampe su neophodane, a ujedino mogu biti vrlo interesantan detalj koji se izdvaja u prostoru.  Odabir radne stolice je vrlo važan i zahteva posebnu pažnju, stolica mora biti udobna i od kvalitetnog materijala, a ukoliko je modernog dizajna, radnom prostoru daje savremeni izgled. Zbog manjeg prostora boje radnog nameštaja bi trebalo biti svetlije, u prirodnim tonovima kako bi otvorile prostor i učinile ga prijatnijim za učenje i boravak.

Prijavite se na besplatan newsletter

kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!