locationsMoja radnja
user-profile
Moj nalog

cart

Moderni tepisi

Filtrirajte rezultate
Prikaži
po stranici
Sortiraj prema

                                                                                                       Moderni tepisi - atraktivan ukras za vaš dom i stan

   

  Tepisi nemaju samo dekorativni element, već i druge praktične funkcije. Također, naš asortiman tepiha je izuzetno širok. Možete birati između velikog broja uzoraka, materijala ili npr. izabrati dužinu vlakna koja vam odgovara.

  Moderni tepih izrađen je od vlakana koja se lako održavaju. Osim toga, njegov dizajn trebao bi biti u skladu s najnovijim trendovima uređenja interijera. Vješto odabran moderan tepih ne bi trebao samo zaštititi pod, već i ukrasiti svaku prostoriju. Prilikom odabira tepiha obratite pažnju na njegovu izradu – visoka kvaliteta materijala i izrade obično se prenosi na funkcionalnost proizvoda i njegovu dugotrajnost. Mekani tepih utječe na naš osjećaj topline i stvara ugodnu atmosferu.

  Nemojte zaboraviti da moderan tepih treba pasati uz cjelokupni dekor i boje interijera. Što uzeti u obzir pri odabiru savršenog tepiha za dnevni boravak, kakav će tepih biti prikladan za dječju sobu?

  Moderni tepisi - često postavljana pitanja

  Kakav tepih za moderan dnevni boravak?

  Moderan tepih savršen je za modernu dnevnu sobu, posebno model s kratkim runom s geometrijskim ili apstraktnim uzorcima. Jedan od modernih trendova je prožimanje boja na tepihu. Različiti tonovi se međusobno spajaju i stvaraju apstraktni dezen. Moderni tepisi u nadolazećoj sezoni sve se češće vežu uz tradiciju i etno stil. Runo je ukrašeno afričkim, azijskim ili američkim uzorcima. Tepisi u etno stilu crpe inspiraciju iz lokalne tradicije. Moderan tepih je ujedno i funkcionalan tepih koji će se savršeno uklopiti u interijer, neće se klizati i bit će izdržljiv.

  Kako odabrati moderan tepih?

  Kada tražite moderan tepih, prvo vrijedi obratiti pozornost na duljinu vlakana. Ako želite moderan tepih za spavaću sobu, razmislite o čupavom tepihu tipa shaggy s dugačkim, mekim vlaknima. Moderni čupavi tepisi shaggy iznimno su mekani i ugodni zbog čega se savršeno uklapaju u spavaću sobu. Moderan tepih za dnevnu sobu je pak model s kratkim runom. Tepisi u modernoj verziji savršeni su i za dječje sobe, predsoblja pa čak i kupaonice.

  Kako odabrati tepih za interijer?

  Postoji nekoliko univerzalnih savjeta kojih se možete pridržavati pri odabiru odgovarajućeg tepiha. Naravno, ne zaboravite i ne zanemarite vlastite ukuse i sklonosti. Ovo su važni elementi koji će vam pomoći da odaberete tepih koji odgovara uređenju vašeg doma. Međutim, uzmite u obzir i stvari kao što su:

  ·         Oblik tepiha – prije svega, oblik treba nadopunjavati interijer. To znači da će, primjerice, u malom hodniku dobro stajati pravokutni tepih koji će optički povećati prostoriju. Ovalni oblici savršeni su za četvrtaste interijere.

  ·         Veliki promet – osjetljivi tepih ne treba postavljati na mjesta koja se intenzivno koriste. Stoga neka u predsoblju bude npr. tepih staza koja je manje osjetljiva na oštećenja i po potrebi se može oprati.

  ·         Stil tepiha – što se tiče stila, imamo se s čime pohvaliti ali i tu je teško pronaći jasan ključ ili precizne kriterije. Ipak, slijedite neka pravila. Uzorci mogu biti etnički, moderni, vintage, geometrijski, minimalistički, s motivima biljaka, rustikalni itd. Zapravo, tu nema ograničenja. Samo ne zaboravite uskladiti stil tepiha s dizajnom interijera. Iznimno popularni posljednjih sezona su moderni 3D tepisi.

  ·         Materijal – što odabrati? Izbor je velik. Tepisi tkani od pamuka izgledat će lijepo, npr. na bijeljenom podu. Ručno tkani klasični vuneni tepisi relativno su univerzalan izbor koji će odgovarati velikoj većini interijera. Postoje i tepisi od vrlo izdržljivih i otpornih materijala poput polipropilena. Pravi materijal također će stvoriti moderne, glatke prostirke ugodne na dodir.

  ·         Veličina tepiha – tu se najčešće griješi. Kada nam treba tepih ispod kauča, treba obratiti pažnju da tepih viri ispod njega. Premali tepih u blagovaonici može se pokazati nepraktičan jer će osobama koje sjede za stolom stolica stalno balansirati između tepiha i poda. Pogrešna veličina tepiha može značajno utjecati i na vizualne proporcije prostorije.

  ·         Boja – izbor ovisi o individualnom ukusu, ali općenito je prihvaćeno da boja tepiha za spavaću sobu treba biti neutralna, npr. siva. Univerzalne nijanse odgovaraju mnogim interijerima i pogoduju opuštanju. Pun pogodak kod uređenja mogu biti i moderni raznobojni tepisi koji će oživjeti interijer. Takvi proizvodi također su prikladni za dječje sobe.

   

  Moderni tepisi za dnevni boravak i ostale prostorije

  Izbor je ogroman. Imajte na umu da će moderni tepisi lijepo nadopuniti interijer. Učinit će sobu tišom i mogu biti odlično mjesto za npr. igru ​​s djecom. Trgovina Emmezeta opremljena je brojnim tepisima. Našu ponudu osmislili smo na način da u cijelosti tepisima možete opremiti svoj prostor. Možete pronaći dječje tepihe, tepihe za dnevnu sobu, kuhinjske tepihe i staze te kupaonske tepihe i prostirke. 

   

   

  Prijavite se na besplatan newsletter

  kako bi uvek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!